JA SOCIAL INNOVATION CAMP

camp1

 

9. februára 2017 sa dve šikovné študentky III. C triedy Dominika Horňáčková a Lucia Bartošová zúčastnili celoslovenskej súťaže SOCIAL INNOVATION CAMP, ktorú organizovala spoločnosť JA Slovensko v hoteli Bratislava v Bratislave.

 

Po prvýkrát od začiatku fungovania predmetu podnikanie v cestovnom ruchu sa žiačky dopracovali na takúto súťaž, ktorej základnou podmienkou na registráciu bolo vypracovanie online testov a oboznámenie sa s náročnou problematikou spoločensky zodpovedného podnikania.

Dominika a Lucia tak mali možnosť zaradiť sa k 100 študentom z rôznych stredných škôl celého Slovenska, ktorí pracovali v päťčlenných zmiešaných tímoch na vyhlásenej výzve k spoločensky zodpovednému podnikaniu. Pracovali od skorého rána do večera a v pridelenom tíme prezentovali svoj nápad pred odbornou porotou, ktorú tvorili zástupcovia podnikateľskej sféry, nadnárodnej spoločnosti a tlačovej agentúry.

Pracovali zodpovedne a svedomito a riešili problematiku týkajúcu sa skupiny dôchodcov a zdravotne znevýhodnených občanov a za svoje názory, argumenty a prezentačné schopnosti sa naozaj vôbec nemuseli hanbiť.

Na záver každý zúčastnený dostal certifikát, ktorý je možno prvým krokom k ich kariére.

Bola to zaujímavá skúsenosť pracovať so študentmi z iných škôl. Vyskúšala som si zručnosť na teambuildingovej aktivite a spracovali sme v mojom tíme projekt Prázdniny u starých rodičov. Ak by bola znovu príležitosť zúčastniť sa takejto aktivity, tak by som sa opäť rada zúčastnila.“

Lucia Bartošová, študentka

 

„Zistila som aká náročná je práca s ľuďmi a aký je každý človek odlišný. Získala som mnoho skúseností, ktoré v budúcnosti využijem. Ak budem mať niekedy možnosť zúčastniť sa podobnej súťaže, určite túto šancu nepremárnim. Odporúčam to každému študentovi.“ Dominika Horňáčková, študentka

Ing. Danica Tokarčíková, vyučujúca predmetu podnikanie v cestovnom ruchu

 

 camp2

 campd1

campd2 

 

 

 

 

 

 

 
 
Nájdete nás aj tu

instagram fb

Kontakty

Obchodná akadémia

Bernolákova 2

036 37 Martin

 

043/422 18 90

043/422 35 79

office@oamt.sk

 

Zriaďovateľ

   logo zsk 

 

Správa o VV činnosti

dokument

Jedálny lístok
Žiacka knižka
ISIC/EURO 26

isicoa3

Meniny
Meniny na web
Dotazník spokojnosti

dotaznik