Prepájame teóriu s praxou – exkurzia v spoločnosti Francesca Creation, s. r. o.
francesca2                

29. 11. 2018 sa skupina žiakov druhého ročníka v rámci predmetu Ekonomika a právo zúčastnila exkurzie vo firme Francesca Creation, s. r. o. Svoje teoretické vedomosti z oblastí výroba a materiálové hospodárstvo si pozreli v praxi.

 

 

 

 

60 minút v tejto firme nám ubehlo veľmi rýchlo. Celý čas vyhradený pre exkurziu nás sprevádzala manažérka predaja pani Magdaléna Siekelová. Ochotne nám porozprávala o histórii firmy, o jej zahraničnom pôvode a o oblastiach, ktorými sa zaoberá.

Predmetom činnosti je tlač a výroba rôznych produktov, napr. promočných oznámení, pohľadníc, náboženských výrobkov, obrázkov ale aj drevených výrobkov.

Študentky Zuzana Fedorová a Kristína Vrtíková popísali svoje zážitky takto:

Mali sme možnosť v praxi vidieť proces skladovania a evidencie zásob, polovýrobkov, ale aj hotových výrobkov. Boli sme prekvapené, aké sú sklady čisté a materiál v nich dôsledne uskladnený a presne evidovaný.

Pani Siekelová nás zaviedla aj do výrobne, kde sme priamo sledovali výrobný proces, jeho jednotlivé etapy. Vo výrobnej časti zamestnanci vykonávali prácu manuálne, ale aj prostredníctvom strojov a zariadení.

Videli sme, že manuálna práca vyžaduje zručnosť a trpezlivosť a zamestnanci v tejto časti boli hodnotení úkolovou mzdou.

Z výrobnej časti sme sa presunuli do miestnosti, kde sa na svoju prácu zameriavali počítačoví grafici, ktorí spracovávali grafické návrhy na produkty. Navštívili sme aj priestory, kde sa vykonávala výstupná kontrola.

Pani Siekelová nás aj informovala o personálnej politike firmy a zaujímavosťou bolo, že svoju činnosť tu vykonávali aj zamestnanci so zdravotným postihnutím v rámci spoločensky zodpovedného podnikania.

Myslíme si, že táto návšteva splnila svoj účel a my sme si odniesli cenné skúsenosti a zážitky zo skutočnej praxe. 

 

Zuzana Fedorová, Kristína Vrtíková, študentky druhého ročníka

francesca2

 

 

 

 
Nájdete nás aj tu

instagram fb

Kontakty

Obchodná akadémia

Bernolákova 2

036 37 Martin

 

043/422 18 90

043/422 35 79

office@oamt.sk

 

Zriaďovateľ

   logo zsk 

 

Správa o VV činnosti

dokument

Jedálny lístok
Žiacka knižka
ISIC/EURO 26

isicoa3

Meniny
Meniny na web
Dotazník spokojnosti

dotaznik