Projekt Erasmus+ „Turiec do Európy, Európa do Turca“ v Ústí nad Labem

usti3

Dvojtýždňovej mobility sa zúčastnilo 10 študentov  III. B a III. C triedy študijného odboru služby cestovného ruchu na Obchodnej akadémii v Martine. Mobilita bola zameraná na zvýšenie praktických odborných znalostí študentov v študijnom odbore služby v cestovnom ruchu.

Počas pobytu študenti absolvovali:

- teoretickú časť, ktorá bola zameraná na workshop, na ktorom sa porovnávali štátne vzdelávacie programy, na právnu úpravu cestovného ruchu na Slovensku a v Čechách, na podporu rozvoja CR v jednotlivých krajinách a na rozvoj regiónov krajinách. Teoretická časť mobility bola ukončená testom.

- praktickú časť, ktorá sa realizovala v zmluvných pracoviskách školy v Ústí nad Labem, a to v cestovnej kancelárii (CK) Trysk, CK IveRia Travel s. r .o., v cestovnej agentúre (CA) TTHAM, v CA LDT a na magistráte mesta v TIK    v Ústí nad Labem.

Počas mobility si študenti rozšírili svoje vedomosti, schopnosti a zručnosti v podnikoch cestovného ruchu.  V práci komunikovali s pracovníkmi CK a TIK, porovnávali krajiny, spoznávali jazykovú podobnosť či rozdielnosť slovenského a českého jazyka,  naučili sa pracovať v medzinárodnom tíme.

Nadobudnuté vedomosti a zručnosti účastníci mobility využijú vo výučbe odborných predmetov vo svojom študijnom odbore. Prínosom projektu bolo spoznanie vzdelávania podobného študijného  odboru v zahraničí.

Projekt prispel k osobnému rozvoju každého účastníka tým, že umožnil získanie praktických skúseností a zručností v podnikoch CR, podporil poznanie kultúry a spôsobu života v Českej republike.

Študenti si prezreli nielen Ústí nad Labem, ale navštívili aj Prahu, Drážďany, pamätník Terezín a prešli sa tiež v národnom parku České Švýcarsko. V rámci voľného času si vyskúšali únikovú hru, bowling, lezeckú stenu a trampolíny a zabavili sa aj v kine.

Na záver študenti získali certifikát o absolvovaní mobility od partnerskej školy – Obchodnej akadémie v Ústí nad Labem.

 

                                                Ing. Jela Líšková  

                                                Ing. Ľubica Mikušová

 

 usti1

 usti2

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Nájdete nás aj tu

instagram fb

Kontakty

Obchodná akadémia

Bernolákova 2

036 37 Martin

 

043/422 18 90

043/422 35 79

office@oamt.sk

 

Zriaďovateľ

   logo zsk 

 

Správa o VV činnosti

dokument

Jedálny lístok
Žiacka knižka
ISIC/EURO 26

isicoa3

Meniny
Meniny na web
Dotazník spokojnosti

dotaznik