Zúčastnili sme sa kampane #EmergencyLessons

unicef2

Dňa 15. 11. 2016 sa žiaci 1. až 3. ročníka zúčastnili workshopu s názvom #EmergencyLessons. Dobrovoľníci organizácie UNICEF, Dominik Gavrecký a Martin Silber, interaktívnou formou priblížili žiakom život, potreby a možnosti vzdelávania ich rovesníkov v krajinách tretieho sveta.

Žiaci preukázali svoje všeobecné znalosti o spoločnosti, v ktorej žijú a o kultúrnych odlišnostiach krajín. Pokúšali sa vcítiť do života detí, ktoré nemajú také možnosti, aké majú napríklad žiaci na našej škole, pričom zistili aké dôležité je základné vzdelanie a príprava dieťaťa na zodpovedný život v slobodnej spoločnosti. Na záver workshopu junior ambasádori žiakom ukázali, ako vyzerá humanitárna pomoc vo forme school boxu na 10 rokov pre 60 študentov.

Kampaň #EmergencyLessons je spoločnou kampaňou EÚ a UNICEF za vzdelávanie v krízových situáciách. Cieľom kampane je zvýšiť medzi mladými Európanmi povedomie, porozumenie a podporu o nevyhnutnosti vzdelávania detí v prípadoch núdze. Prostredníctvom príbehov detí žijúcich v krízových situáciách z Guiney, Nepálu, Iraku a Ukrajiny je potrebné ukázať, ako im škola umožňuje učiť sa novým zručnostiam, nadväzovať priateľstvá, zostať v bezpečí a získavať prístup k psychosociálnej podpore, ktorá je potrebná na prekonanie traumy a naplnenie ich skutočného potenciálu.

Dúfam, že čo najviac slovenských študentov podporí deti z celého sveta a spoločne tak prispejú k pochopeniu dôležitosti učenia, školy a všeobecného práva na vzdelanie.

 

                                                                                                                                Dominik Gavrecký, III. C,  Junior Ambasádor pre školské programy UNICEF Slovensko

 

unicef1

 unicef3

 

 

 

 

 

 

 
Nájdete nás aj tu

instagram fb

Kontakty

Obchodná akadémia

Bernolákova 2

036 37 Martin

 

043/422 18 90

043/422 35 79

office@oamt.sk

 

Zriaďovateľ

   logo zsk 

 

Správa o VV činnosti

dokument

Jedálny lístok
Žiacka knižka
ISIC/EURO 26

isicoa3

Meniny
Meniny na web
Dotazník spokojnosti

dotaznik